نام رشته : معماری داخلی
طراحی معماری شامل طراحی مسکونی – آپارتمان ها و ساختمان اداری -تجاری و آموزشی است که نقشه های معماری پس از انجام مطالعات لازم اولیه و براساس نتایج تصویب شده مطالعات مذکور تهیه می شود.
واحدهاي درسي و مهارتي :
شامل ۲۲ واحد عمومي ،۵/۴۰ واحد مهارتي، ۵/۲ واحد تكميلي مي باشد.
مهارت آموزشي :
– توانایی طراحی معماری داخلی
– توانایی ترسیم نقشه های مربوط به فضاهای داخلی ساختمان
– توانایی ترسیم پلان دکوراسیون
-توانایی ترسیم نقشه های شهرک و محوطه سازی
آينده تحصيلي و شغلي :
– ادامه تحصيل در دوره هاي كارداني پيوسته آموزشكده هاي فني حرفه اي.
-كار در شرکتهای خصوصی وطراحی داخلی-طراحی ساختمان های مسکونی -تجاری -اداری -شهرسازی و ….
دروس تخصصی سال دوم دروس تخصصی سال سوم
نقشه كشي عمومی ساختمان درجه ۲ طراح معماری داخلی
نقشه کشی معماری
دروس عمومی سال دوم دروس عمومی سال سوم
دين و زندگي۲ ادبيات فارسي۲
زبان انگليسي۲ زبان فارسي۲
جغرافيا عربي۲/۲
آمادگي تاريخ
دفاعي دين و زندگي۳
ورزش كارآفريني
جذابترین چیز درباره طراحی و دکوراسیون داخلی چیه؟
افراد متخصصی که در این زمینه کار می کنن فضا رو به نحوی تغییر می دن که فعالیت ها و کارهای انسان هایی که در اون فضا هستن راحت تر بشه. این افراد با راه حل های خلاقانه ای که ارائه می دن محیط رو طوری بهینه می کنن که قابلیت فضا بیشتر بشه و افراد بتونن تجربه بهتری در اون محیط داشته باشن. علاوه بر این ها این افراد تخصص و دانش زیادی در زمینه زیبایی شناسی و درک زیادی از مواد، محصولات، بافت ها، پارچه ها، رنگ ها، نور و فاکتورهای دیگه ای که به فضا و محیط مربوطن، دارن.
از طرف دیگه، اون ها باید بدونن فضای داخلی ساختمان های مختلف چطوری می تونه نیاز کسایی که از اون فضا استفاده می کنن رو برآورده کنه و چطوری می تونن فضا رو طوری تغییر بدن که بتونه نیاز افراد رو برآروده کنه. مثلاً اگه یه بیمارستان بخواد به یه واحد اداری مدرن تبدیل بشه، این افراد وظیفه دارن این تغییر رو ایجاد کنن و تضمین کنن که ساختمان اصلاح شده کارآیی خوبی داره. همچنین اون ها وظیفه دارن فضایی که ایجاد می کنن از استانداردهای سلامت و ایمنی خوبی برخوردار باشه و از ساکنینش محافظت کنه.
باید بدونید که این شغل اصلاً کار ساده ای نیست و مشکلات زیادی داره چون افراد باید روی چندین پروژه مشترک کار کنن. ولی شیرینی کار اینجاست که می تونید از ابتدا تا انتهای طراحی خودتون رو ببینید که چطوری به بخش دائمی از طبیعت تبدیل می شه.
طراح و دکوراتور داخلی واقعاً چی کار می کنه؟
این افراد برای مشتریایی که نیاز به اصلاح و تغییر فضاشون دارن، پروژه انجام می دن (به اصطلاح فضا رو بازسازی می کنن) و یا کلاً فضای یه ساختمان جدید و نو رو طراحی می کنن. مشتری یه سری نیازها داره که می خواد توسط این پروژه برآورده بشه، به این نیازها به اصطلاح «تفهیم نامه» هم می گن و طراح باید راهی پیدا کنه تا اون ها رو از ایده به عمل برسونه.
علاوه براین دکوراتورها باید به مشتریاشون پیشنهاداتی هم ارائه بدن و با افراد ذی نفع دیگه ای مثل فروشنده ها، پیمانکارها، پیمانکارهای فرعی و نقشه بردارها ارتباط برقرار کنن.
سخته که بخوایم یه پروفایل کاری جامع و کامل ارائه بدیم، ولی در کل می شه گفت دکوراتور باید این کارها رو انجام بده:
- -در مورد نیازها و الزامات پروژه (که به اصطلاح بهش تفهیم نامه می گن) با مشتریان، همکاران، پیمانکاران و پیمانکاران فرعی بحث و گفتگو کنه.
- -به این فکر کنه که چه روش ها و موادی می تونن الزامات فضایی که توی تفهیم نامه اومده رو برآورده کنن و بهترین این روش ها و مواد رو انتخاب کنه.
- -زمان بندی دقیقی انجام بده راجع به این که مراحل خاصی از پروژه در چه زمانی تکمیل خواهد شد.
- -برای کل پروژه هزینه دقیقی تعیین کنه.
- -راجع به پروژه تحقیق کنه و نمونه های طرح و مد برد رو به مشتری نشون بده و باهاش بحث کنه.
- -از نرم افزارهای صنعتی برای ایجاد طرح های کاری، مدل ها و برنامه ها برای فضا استفاده کنه.
- -مواد موردنیاز برای اتصالات، مبلمان و دکوراسیون رو از فروشنده ها تهیه کنه.
- -برای بحث و توافق در مورد هزینه ها و زمان بندی با نقشه بردارا همکاری نزدیکی داشته باشه.
- -با معمارا، متخصصا، طراحای دیگه و پیمانکارا همکاری نزدیک داشته باشه تا مشکلات در همون مراحل اولیه حل بشن.
- -با تیم ساخت همکاری داشته باشه تا مطمئن بشه که طراحی داره به همون شکل برنامه ریزی شده پیش می ره.
- -از ابتدا تا انتهای پروژه نظارت داشته باشه تا مطمئن بشه که همه چیز طبق برنامه ریزی مالی و زمانی تفهیم نامه پیش می ره.
فرصت های شغلی
تجربه توی این صنعت خیلی مهمه و برای رسیدن به شهرت، داشتن ۵ تا ده سال سابقه کاری خیلی رایج و معموله. تازه کارها طبیعتاً باید واردیه شرکت سطح پایین بشن و از آدمای باتجربه تر درس یاد بگیرن. بسته به عملکرد افراد، بهشون مسئولیت های بیشتری واگذار می شه تا این که بالاخره بتونن خودشون به تنهایی روی یه پروژه کار کنن.
باید حتماً یه پورتفیلو (نمونه کارها) بسازید تا به کارفرما نشون بدید. باید حین کارکردن هم به ساخت پورتفیلو ادامه بدید تا بتونید برای ارتقای شغلی در شرکت و یا اگر مستقل کار می کنید، برای جذب مشتری بتونید نمونه کارهاتون رو ارائه بدید. نمایش آنلاین نمونه کارها هم می تونه مفید باشه و رایج هم هست.
از طریق عضویت توی سازمان های حرفه ای هم می تونید با شبکه شدن و ارتباط برقرار کردن، فرصت شغلی گیر بیارید.
چه چیزهایی باید یاد بگیرم
برای موفق شدن در این رشته، باید مهارت ها و ویژگی های زیر رو داشته باشید:
- -خلاقیت و تخیل
- -توجه به جزئیات
- -مهارت حل مسائل به صورت خلاقانه و سازمان یافته
- -مهارت های مذاکره و مدیریتی
- -ارتباطات خوب و مهارت های کار گروهی
- -توانایی مدیریت زمان و انجام کار تا یک تاریخ مشخص و توانایی کار با یه بودجه مشخص و محدود
- -مهارت های آی تی پیشرفته
- -مهارت های طراحی، به خصوص طراحی چشم انداز و داشتن آگاهی نسبت به محیط و فضا
- -نگارش و دستور زبان
- -توانایی های محاسبات
باید توی چه نرم افزارهایی مهارت داشته باشم؟
نرم افزارهای استاندارد توی این صنعت مرتب در حال تغییرن و شما هم باید بتوید مهارت هاتون رو به روز کنید. با این حال قطعاً نیاز دارید که بهAdobe Indesign و Photoshop مسلط باشید و با نرم افزارهایCAD وBIMای مثل VectorWorks هم آشنا باشید. آشنایی با نرم افزارهای مدل سازی ۳بعدی مثل Cinema 4D و SketchUp هم توصیه می شه.
درباره دوره تحقیق کنید
اینترنت باارزش ترین منبع اطلاعاتیه که می تونید درباره تنوع دوره های موجود در زمینه طراحی و دکوراسیون داخلی تحقیق کنید. البته بعد از انتخاب دوره مدنظر باید یه زمانی بذارید تا مطمئن شید که اون دوره کاملاً مناسب شماست. بدون معطلی با مؤسسه مورد نظر تماس بگیرید و بخواید که راهنمایی تون کنن و به سؤالاتون جواب بدن. نحوه پاسخ دهی شون خیلی خوب می تونه نشون بده که تا چه حد با دانشجوهاشون صمیمی و خوش برخورد هستن و چقدر بهشون اهمیت می دن.
چیزهایی که شما رو سرپا نگه می داره
طراحی و دکوراسیون داخلی شغل محبوب و معروفیه و همیشه افراد زیادی با مهارت ها و تجربه های مشابه هستن که باید با هم رقابت کنن. برای این که از بقیه متمایز بشید باید بتونید برای خودتون رزومه درخشانی درست کنید. برای دستیابی به این هدف، می تونید از راه های زیر استفاده کنید:
کارفرماها دوست دارن که مدرکی دال بر استعداد خلاقانه شما ببینن و شما می تونید برای این کار پورتفیلویی بسازید و توش کارهای خوب و باکیفتتون رو قرار بدید. این کارها می تونن شامل مدبردها، ایده های طراحی و طرح هایی باشن که مهارتتون رو در کار با نرم افزارهای CAD و BIM نشون بدن. برای نشون دادن توانایی هاتون و لینک ایجاد کردن با افراد دیگه می تونید یه وبلاگ یا وبسایت درست کنید و با افراد دیگه ای که در زمینه تخصصتون کار می کنن ارتباط برقرار کنید.
صفحه های اجتماعی و اخبار صنعتی که درباره طراحی و دکوراسیون داخلی هستن رو دنبال کنید تا همیشه اطلاعاتتن به روز باشه. برای به دست آوردن اطلاعات می تونید وارد صنعت بشید و کار کنید (حتی اگه شده بدون حقوق).
با داشتن تجربه کاری به کارفرماها نشون می دید که می تونید به خوبی به صورت تیمی و توی محیط حرفه ای کار کنید. علاوه بر این با کار پیدا کردن لینک های مفیدی به کسای دیگه ای که می تونن توی مسیر شغلی کمکتون کنن پیدا می کنید. حرفه ای شدن توی شغل یه پروسه آرومه و بنابراین باید ارتباطتون رو با کسایی که تو اوایل کار آشنا می شید هم همچنان حفظ کنید.
مستقیماً به شرکت ها و کمپانی های طراحی برید. می تونید به صورت آنلاین لیست شرکت ها رو پیدا کنید. این کار اطلاعتتون رو راجع به صنعت زیاد می کنه و باعث می شه با شرکت های معروفی هم آشنا بشید.
طراحی و دکوراسیون داخلی توی کدوم قسمت صنایع خلاق و فرهنگی قرار می گیره؟
صنایع خلاق و فرهنگی لغتیه که محدوده وسیعی از فعالیت های اقتصادی (مثل هنر و تولید دانش و اطلاعات) رو شرح می ده و دربرمی گیره. «اقتصاد خلاق» شامل رشته هایی مثل معماری، هنرهای تجسمی، تبلیغات، ادبیات، طراحی گرافیک، هنرهای نمایشی و تلویزیونه.
طراحی و دکوراسیون داخلی توی همین گروه قرار می گیره و خودش هم می تونه به طور مشابه به تخصص های جداگانه ای (مثل طراحی روشنایی، طراحی صحنه تئاتر، تجارت بصری و موزه و طراحی نمایشگاه) تقسیم بشه.
طراحی بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره اس و کارآمدی، عملی بودن، خلاقیت و زیبایی شناسی رو با هم ترکیب می کنه تا زندگی رو ساده تر و کسب و کار رو مؤثرتر کنه.