

بازار کار رشته تأسیسات
- نصاب و لوله کش تاسیسات حرارت مرکزی
- راه انداز و تعمیر کار دستگاه های سرد کننده خانگی
- راه انداز و تعمیر کار سیستم های حرارت مرکزی
- جوشکاری برق و گاز
- لوله کش آب گرم و سرد ساختمان
- برقکار و راه انداز دستگاه های تاسیساتی با استفاده از لوله های فلزی و پلیمری
- نقشه کش تاسیسات مکانیکی ساختمان
- طراح، مجری وناظر لوله کشی گاز خانگی و تجاری و…
-
سطح آموزشی مهارتها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، هفت استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به تواناییهای ذیل دست مییابند:
استاندارد لولهکشی و نصاب وسایل بهداشتی درجه ۲: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی در فلزکاری عمومی و جوشکاری برق و گاز و نقشهخوانی تأسیسات، لولهکشی آب و فاضلاب و نصب وسایل بهداشتی است، مییابد.
استاندارد لولهکشی و نصب وسایل بهداشتی درجه یک: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی مهارتهای لولهکشی، ساخت کلکتورها، نصب و راهاندازی پمپها و کنتورهای آب، آبرسانی ساختمانهای مرتفع، تعمیر شیرآلات و وسایل بهداشتی و لولهکشی آتشنشانی و استخر و جکوزی دست مییابد.
نصاب و تعمیر کار آبگرمکن خورشیدی، تعمیر اجزای آبگرمکن، بازرسی و نگهداری آبگرمکن خورشیدی دست مییابد.
لولهکشی فاضلاب نصب فشاری: پس از آموزش این مهارت هنرجو قادر خواهد بود از عهده نصب و تست سیستم فاضلاب نصب فشاری بر اساس نقشه و مقررات مالی ساختمان برآید.
تعمیر کار آبگرمکن دیواری: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی نقشهخوانی، نصب و تست قطعات، راهاندازی، عیبیابی، تعمیر و تعویض قطعات آبگرمکن دیواری را بر اساس استانداردهای مربوطه دست مییابد.
لولهکش لولههای پلمیری: پس از آموزش این مهارت هنرجو قادر خواهد بود از عهده نقشههای تأسیساتی ساختمان، بر شکاری لولههای پلاستیکی، خمکاری، کالیبره کردن و لولهکشی سیستمهای آبرسانی و تست و رفع عیوب حاصله در لولهکشی بر آید.
لولهکش لولههای پلی اتیلن تک لایه PEX: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی کار با لولههای پلی اتیلن تک لایه که با نصاب و تعمیر کار تأسیسات بهداشتی، حرارت مرکزی و تهویه مطبوع در ارتباط میباشد دست یابد.
* آینده تحصیلی و شغلی
هنرجویان بعد از فراغت از تحصیل میتوانند در مقطع کاردانی در دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فنی و حرفهای ادامه تحصیل دهند همچنین با سه ساله شدن دوره دوم متوسطه در مقطع کارشناسی نیز در رشتههای مرتبط با رشته تحصیلی خود ادامه تحصیل دهند.
آینده شغل و بازار کار فارغالتحصیلان میتوانند به عنوان تأسیسات کار در مراکز دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند با اشتغال در شرکتهای تأسیساتی، به طراحی، نظارت و نصب و راهاندازی تأسیسات بهداشتی اقدام نمایند و با ایجاد دفاتر و شرکتهای مشاورهای زمینه ایجاد شغل را فراهم نمایند.
*ساعت آموزش
رشته «تأسیسات بهداشتی ساختمان» دارای ۱۱۱ ساعت آموزش است که شامل ۴۲ ساعت دروس عمومی، ۵۴ ساعت شایستگیهای فنی، ۶ ساعت شایستگیهای کارگاهی و ۹ ساعت شایستگیهای غیرفنی است.
استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «کاربر رایانه متشکل از ۳ واحد نظری و ۵ واحد عملی»، «ریاضی ۱ متشکل از ۲ واحد نظری»، «فیزیک متشکل از ۲ واحد نظری»، « لولهکش و نصاب وسایل بهداشتی درجه ۲ متشکل از ۳ واحد نظری و ۹ واحد عملی»، «لولهکش و نصاب وسایل بهداشتی درجه ۱ متشکل از ۲ واحد نظری و ۷ واحد عملی»، «نصاب و تعمیرکار آبگرمکن خورشیدی متشکل از یک واحد نظری و ۲ واحد عملی»، «لولهکش فاضلاب نصب فشاری متشکل از یک واحد نظری و یک واحد عملی»، «تعمیرکار آبگرمکن دیواری متشکل از ۲ واحد نظری و ۳ واحد عملی»، «شیمی متشکل از ۲ واحد نظری»، «لولهکش لولههای پلیمری متشکل از یک واحد نظری و ۲ واحد عملی»، «لولهکش لولههای پلیاتیلن تک لایه متشکل از نیم واحد نظری و نیم واحد عملی» و «کارورزی متشکل از ۴ واحد عملی» است.